Vermogensbeheer, fiscaliteit & zorgplanning.

 

Het opbouwen van een vermogen kost vaak veel inspanningen van uzelf en/of uw familieleden. Bescherming van uw vermogen is essentieel en kan veel ongewilde en onnodige gevolgen en verliezen vermijden door hierbij tijdig stil te staan. Anderzijds is het bewust creëren van een bepaalde vermogensstructuur ook essentieel om te beschermen en te bevoordelen wie u zelf kiest.

De meest voorkomende situaties waarin deze vraag relevant is, zijn:

 • Het aangaan van uw huwelijk. Welk stelsel beantwoordt het beste aan uw beide wensen zowel wanneer één van beide komt te overlijden als wanneer er een echtscheiding zou volgen.
 • Het bepalen van wie u bevoorrecht wil zien wanneer u komt te overlijden (testament, legaat, schenkingen,…) waarbij wettelijke beschermingen spelen.

   

  • Het vermijden van successierechten zonder uw zeggenschap of rechten volledig af te staan (burgerlijk maatschap, schenken onder voorwaarden, …)
  • Oprichten van een vennootschap of opstarten van een professionele activiteit zonder vennootschap.
  • Nieuw samengestelde gezinnen.
  • ….

  Meer en meer zijn er mogelijkheden om ook uw persoonlijke situatie zelf te bepalen in hypotheses dat u dit niet meer zelf zal kunnen. Sinds enige tijd werd de zorgvolmacht ingevoerd waarbij u bepaalt wie en op welke wijze uw vermogen beheert, hoe u uw verzorging ziet, waar u de grenzen trekt voor een levenseinde, etc. Deze kwesties zijn uiteraard niet het meest aangename onderwerp om bij stil te staan, maar de “uitdaging” aangaan geeft wel gemoedsrust en kan heel wat gevoelige geschillen vermijden.

  U wordt bijgestaan door:

   

  Sarah Vandewiele
  Advocaat

  Neem contact met ons op voor verdere toelichting of een vrijblijvende afspraak .