Faillissement en financiële moeilijkheden.

 

Financiële risico’s zijn inherent aan ondernemen. Elke onderneming kan bijgevolg (een) financiële tegenslag(en) te verwerken krijgen. Indien u redenen heeft om aan te nemen dat het voortbestaan van uw onderneming in gevaar is, aarzel dan zeker niet!

DE NYN ADVOCATEN is een vaste en betrouwbare partner om uw onderneming door deze woelige wateren te loodsen. Tijdens een eerste vrijblijvend gesprek krijgt u meteen een overzicht van de verschillende mogelijkheden en uitkomsten. Na een grondige financiële analyse van uw onderneming tekenen wij de aangewezen overlevingsstrategie uit.

Deze kan bestaan in een sanering met een financieel aflossingsplan, een gerechtelijke reorganisatie waardoor uw onderneming tijdelijk beschermd is tegen schuldeisers en beslag, een ontbinding van de onderneming, een (gedeeltelijke) stopzetting of overname van de activiteiten, een begeleid faillissement of andere maatregelen in functie van de specifieke problematiek. Mits een correcte begeleiding hoeven financiële moeilijkheden zeker niet het einde van uw onderneming of professionele voortbestaan te betekenen.

 

 

Wij garanderen een optimale bijstand om u en uw onderneming van de gevarenzone naar een economisch herstel en doorstart te begeleiden of, wanneer dit niet meer mogelijk is, de financiële schade alleszins in te perken.

Enkele vaak voorkomende waarschuwingssignalen, die u als ondernemer absoluut niet mag negeren, zijn:

 • U wordt geconfronteerd met een bevel tot betalen (vonnis, fiscale of sociale schulden, …) of een beslag en u beschikt niet over voldoende middelen om de onderliggende schuld te betalen
 • U krijgt geregeld gerechtsdeurwaarders over de vloer
 • U ontving een dagvaarding of IOS-bevel voor onbetaalde facturen
 • U ontving een uitnodiging van de kamer voor ondernemingen in moeilijkheden
 • U kreeg een dagvaarding in faillissement betekend

Wanneer u twijfels heeft, kan u ons steeds contacteren voor een eerste kosteloos en vrijblijvend advies.

   

   

  U wordt bijgestaan door:

   

  Chris De Nyn
  Advocaat

  Sam De Nyn
  Advocaat

  Neem contact met ons op voor verdere toelichting of een vrijblijvende afspraak .